İçeriğe geç

2023 Burs Parası Ne Zaman Yatacak

Burs ne zaman yatacak 2023?

Ödemeler, kimlik numarasının son hanesine göre her ayın 6’sı ile 10’u arasında yapılacaktır. Buna göre; KYK bursu almaya hak kazanan öğrencilerin hesaplarına burslar 6 Aralık’tan itibaren yatırılacaktır.

2023 bursluluk parası hangi ayda yatacak?

2023 yılı burs ücreti ne zaman ödenecek? Burs ödemeleri Eylül 2023’te sınavlarda başarılı olan öğrencilere her ayın 25’ine kadar ödenecektir.

Bursluluk parası ilk ne zaman yatacak 2024?

2024-2025 İOKBS burs ödemeleri Ekim ayından itibaren başlayacak olup, İOKBS burs ödemeleri her ayın 25’ine kadar yararlanıcıların hesaplarına yatırılacaktır.

Öğrenci burs parası ne zaman yatacak?

Hibe ödemeleri normalde her ayın 25’ine kadar hesaplara aktarılır. Ödeme tarihleri ​​eyaletlere göre değişiklik gösterebilir.

28 kasım burs yatacak mı?

Burs/kredi sonuçlarının açıklanmasının ardından yüz binlerce öğrencinin merakla beklediği ödemeler başladı. Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’nden ilk kez burs/kredi alacak öğrencilere ödemeler bugün başladı. Ödemeler 28, 29 ve 30 Kasım’da yapılacak.

PTT burs yattı mı?

Sosyal kartlar aracılığıyla yapılan ödemeler hakkında bilgi edinmek için 444 1 788 numaralı PTT çağrı merkezini arayın. Çağrı merkezi arandığında, SMS ile tarafınıza gönderilecek link ile sosyal yardım ödemeniz hakkında bilgi almak istiyorsanız 1’e, WhatsApp üzerinden iletişim kurmak için ise 2’ye tıklayabilirsiniz.

Burslulugu kazanan ilk parayı ne zaman alacaklar?

1- İlk defa burs almaya hak kazanan öğrenciler, ekim ayı içerisinde velileriyle birlikte en yakın PTT şubesine giderek kimlik kartları karşılığında PTT kartı alacaklardır. 2- PTT’den burs alan öğrenciler, burslarını PTT’den almaya devam edeceklerdir. 3- Burslar her ayın 25’inde yüklemeli banka kartlarına aktarılacaktır.

2024 burs parası ne kadar?

Yüksek lisans öğrencilerine verilen burs miktarı 13 bin 500 TL’den 16 bin 500 TL’ye çıkarılırken, doktora öğrencilerine verilen burs miktarı 20 bin TL’den 24 bin TL’ye, doktora sonrası öğrencilere verilen burs miktarı ise 27 bin TL’den 32 bin TL’ye çıkarıldı.

Bursluluk kazanan öğrenciler ne kadar para alır 2024?

2024 yılında burs ücreti yüzde 30 artırılırsa 1.121 TL’ye çıkacak. Burs ücreti yüzde 35 artırılırsa 1.165 TL’ye çıkacak. Burs ücreti yüzde 40 artırılırsa 1.208 TL’ye çıkacak.

İokbs 2024 Temmuz ne zaman yatacak?

2024 İOKBS BURS PARASI ÖDENDİ Mİ? Temmuz burs fonlarıyla ilgili araştırmalar arttı. İlköğretim 5,6,7,8. Lise 9, 10 ve 11. sınıf öğrencilerinin yararlanacağı İOKBS burs ödemeleri her ayın 25’inde havale ediliyor.

12. sınıf son bursu hangi ay kesilir?

Burs alan öğrencilerin bursları, burs almaya hak kazandıkları tarihi takip eden ayın başından itibaren okulları tarafından ödenir. Ödemeler tatil aylarında da devam eder. Okuldan mezun olan olgun öğrencilerin bursları, sonbahar dönemi sınavlarının bitimini takip eden ayın başında iptal edilir.

2024 Haziran İokbs bursu ne kadar olacak?

Memur maaşları, toplu sözleşmeler ve enflasyon rakamları dikkate alınarak yüzde 49,25 oranında artırıldı. Artış sonrası İOKBS burs ücreti Ocak-Haziran arasında 1.514 lira olarak belirlendi. Temmuz ayında memur maaşlarındaki artışla birlikte maaş da artacak.

Ortaokul bursu kaç yıl veriliyor?

Madde 6 – 11 inci madde hükümleri dışında kalan öğrencilerin, ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında parasız barınma veya burslu öğrenim görme durumları, ortaöğretimlerini tamamlayıncaya kadar devam eder.

Bursluluk ilk ödemeleri ne zaman yapılacak?

Sınava girerek ilk kez burs almaya hak kazanan öğrenciler için ödemeler, bursluluk sınavını geçtikten sonra Ekim ayı başında, “Bursluluğa Bağlı Kamu Okullarında Yatılılık, Burs, Sosyal Yardım ve Okul Yurtları Hakkında Yönetmelik” (Milli Eğitim Bakanlığı) uyarınca başlar.

Bursluluk parası nereye yatıyor?

İOKBS burs ödemeleri Vakıfbank ve PTT aracılığıyla yapılmaktadır. Burs ödemelerini PTT aracılığıyla alan öğrenciler, akıllı telefonlarından veya bilgisayarlarından PTT’nin web sitesinde yer alan canlı destek hizmeti aracılığıyla burslarının ödenip ödenmediğini sorgulayabilirler.

KYK bursu ilk ne zaman yatar?

İlk kez burs/kredi alan öğrencilere, başvurdukları akademik yılın başında normal öğrenimleri sırasında ödeme yapılır. Bu öğrencilere, T.C. Kimlik numarasının son rakamına bağlı olarak her ayın 6’sı ile 10’u arasında ödeme yapılır.

Temmuz ayı bursu ne zaman yatacak 2024?

Bakan Kasapoğlu, ödemelerin TC kimlik numarasının son rakamına göre yapılacağını belirterek, 28 Temmuz’da başlayan ödemelerin 30 Temmuz’da tamamlanacağını kaydetti.

Aralık bursu ne zaman yatacak?

Ekim, Kasım ve Aralık aylarına ait burs ve krediler 28 Aralık’ta öğrenci hesaplarına yatırılacaktır.

İlk bursluluk parası ne zaman verilecek?

Öğrenci bursları, Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Kamu Okullarında Yatılı Okul, Burs, Refah ve Okul Pansiyonları Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre burs sınavında başarılı olarak okula kayıt yaptıran öğrencilere, kayıt tarihini izleyen ekim ayının başından itibaren ödenir.

Tavsiyeli Bağlantılar: Emlak Vergisi Belediye Gelirlerinden Midir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir