Kabak tatlısının çıtır olması için ne yapmalı?
Bunun için kabaklar kirece batırılarak dışının çıtır, içinin yumuşak kalması sağlanır.
Kabak tatlısı sert olması için ne yapılır?
Limonlu balkabağı tatlısı nasıl yapılır? Antakya mutfağının en meşhur lezzetlerinden biri olan limonlu balkabağı tatlısı için, balkabaklarınızı pişirmeden önce şekere değil, limonlu suya batırmanız gerekir. Bu işlem balkabaklarının dışını sertleştirecektir.
Kabak tatlısının püf noktası nedir?
“ASLINDA ÇOK NOKTA VAR” Dışı mumlanmış ve sertleşmiş ama içi kıvamı iyi değil. Bu nedenle tencereye koyduğunuzda kapağı kapalı bir şekilde az su ve şekersiz olarak biraz yumuşatılmalı ve şekeri 4-5 adımda eklemelisiniz. Balkabağı tatlısının son pişme süresi 6-7 saattir ve evde yapıldığında kapak o zamana kadar açılmaz.
Kabak tatlısının erimemesi için ne yapmalı?
*Kabak tatlısı yaparken dikkat edilmesi gereken ilk şey, kabakları şekere batırıp bir gece bekletmektir. *Bir gece şekere batırılan kabaklar kendi suyunu bırakacağı için kabak tatlısını pişirirken su eklemenize gerek yoktur.
Kabak çıtırı nasıl yapılır?
Büyük kabakları ince şeritler halinde kesiyorum, tuza batırıyorum, sonra mısır unu ve un karışımına bulayıp soğuk suya batırıyorum. Sıcak yağda hızla altın rengine dönen bu kabaklar, dışarıdan çıtır çıtır, içeriden yumuşak bir tada sahip oluyor.
Çıtır kabak tatlısı hangi kireçle yapılır?
5 bardak su. 1/2 çay kaşığı limon tuzu veya 4-5 damla limon suyu. 250 gram kireç13 Ocak 2023
Kabak tatlısı neden sertleşir?
En az bir gece limon kremasının içinde bekletilen kabaklar, limon kremasındaki kalsiyumun difüzyonu nedeniyle dışarıdan içeriye doğru sertleşecektir.
Kabak tatlısı yaparken su konur mu?
Kabakları hemen ve bekletmeden pişirmek istiyorsanız şekeri ekledikten sonra 1 su bardağı su ekleyebilirsiniz. Gerekirse pişirme sırasında daha fazla su ekleyip yumuşayana kadar pişirebilirsiniz.
Kabak tatlısı nasıl koyu kıvamlı?
Şurubun kıvamını koyulaştırmak için 2-3 damla limon suyu ekleyin. Servis etmeden önce tatlıyı soğumaya bırakın ve üzerine tahin ve ceviz serperek servis edin.
Kabak tatlısı ağzı açık mı pişer kapalı mı?
Bir gece beklemiş kabakları daha fazla işlemden geçirmeden doğrudan fırına koyun ve orta ateşte pişirin. Balkabakları yumuşadığında ve hala suyu olduğunda, kapağı açık şekilde pişirin ve şurubun koyulaşmasını bekleyin. Şurup koyulaştığında, tatlıyı ocaktan alın ve dinlenmeye bırakın.
Kabak tatlısı pişerken limon sıkılır mı?
Kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirin. Su kaynayınca limon suyunu sıkın.
Kabak tatlısı neden kısık ateşte pişirilir?
5- Düşük ateşte pişirin Balkabağının şerbetini iyi çıkarmasını ve yoğun bir aromaya sahip olmasını istiyorsanız mutlaka düşük ateşte pişirin. Düşük ısı sayesinde balkabağı tatlısının şerbetini çabuk çıkarabilir, yanmasını ve tatsız kalmasını önleyebilirsiniz.
1 kg kabağa kaç bardak şeker konulur?
1 kilo balkabağında ne kadar şeker var? 1 kilo balkabağı tatlısına eklenmesi gereken toz şeker miktarı 2 su bardağı olmalıdır.
Kabak tatlısı pişerken kapak kapatılır mı?
Bir gece önceden şekere batırılır. Pişirme sırasında tencerenin kapağı kapatılmamalıdır. Bu, kapaktaki suyun tencereye akmasını ve onu sulamasını sağlayacaktır.
Kabak tatlısına su ilave edilir mi?
Balkabakları soyulur, yıkanır ve dilimlenir. Büyük bir tavada çok kalın olmayan dilimler halinde kesilir ve üzerine toz şeker serpilir. Üzerine limon dilimleri yerleştirilir ve su eklenir.
Kabak tatlısı neden sertleşir?
En az bir gece limon kremasının içinde bekletilen kabaklar, limon kremasındaki kalsiyumun difüzyonu nedeniyle dışarıdan içeriye doğru sertleşecektir.
Kabak tatlısı yaparken su konur mu?
Kabakları hemen ve bekletmeden pişirmek istiyorsanız şekeri ekledikten sonra 1 su bardağı su ekleyebilirsiniz. Gerekirse pişirme sırasında daha fazla su ekleyip yumuşayana kadar pişirebilirsiniz.
Kabak tatlısı nasıl koyu kıvamlı?
Şurubun kıvamını koyulaştırmak için 2-3 damla limon suyu ekleyin. Servis etmeden önce tatlıyı soğumaya bırakın ve üzerine tahin ve ceviz serperek servis edin.
Kabak tatlısı neden kısık ateşte pişirilir?
5- Düşük ateşte pişirin Balkabağının şerbetini iyi çıkarmasını ve yoğun bir aromaya sahip olmasını istiyorsanız mutlaka düşük ateşte pişirin. Düşük ısı sayesinde balkabağı tatlısının şerbetini çabuk çıkarabilir, yanmasını ve tatsız kalmasını önleyebilirsiniz.