Kanuni esasi nasıl yazılır TDK?
Anayasa anlamına gelir. Bu kelime sıklıkla yasal temel veya yasal temel olarak yanlış yazılır. Uygun kullanım yasal biçimde olmalıdır.
Uluorta nasıl yazılır TDK?
Ancak Türk Dil Kurumu’nun 1981 tarihli imla kılavuzunda “Bahn”, “Oberirdisch”, “U-Bahn”, “Ebene” ve “Öffentlich” yan yana yazıyordu.
TDK espri nasıl yazılır?
TDK tarafından belirlenen Witz kelimesinin doğru yazımı “Witz”dir. Diğer yazımlar yanlış kabul edilir. En yaygın yanlış kullanım “Witz”dir.
Yarı mamul nasıl yazılır TDK?
Örneğin, “yarı mamul” anlamına gelen semi-manufactured ve semi-feodal terimleri Ekonomi Terimleri Sözlüğü’nde ayrı ayrı yazılmıştır. Yukarıdaki kaynağın açıklamasına göre bunlar eklemelerdir. Yabancı dil versiyonları yan yana yazılmalıdır.
Sütür nasıl yazılır TDK?
Sütür (Türkçe telaffuzu Fransızcada “souture” olan “dikmek”) veya dikiş atma; tıpta, herhangi bir şekilde hasara uğramış deri, damar gibi dokuların bütünlüğünü sağlamak ve iyileşmeyi hızlandırmak amacıyla yapılan bir işlemdir.
Kanunname nasıl yazılır TDK?
16. Ev, ad, zade kelimelerinden türetilen birleşik kelimeler yan yana yazılır: çay evi, konferans salonu, kahvehane, yazıhane; beyanname, kanun, seyahatname, politika; amcazade, amcazade, teyzezade vb.
Yılsonu bitişik mi?
Yazım açısından bu kelime grubu “yıl sonu” olarak ayrı yazılır. Günlük hayatta bu kelime genellikle yan yana ve yanlışlıkla yıl sonu olarak kullanılır. Ancak, iki farklı kelime bir araya geldiğinde ayrı yazılması gerektiği söylenebilir.
Üslupla nasıl yazılır?
Türkçe’deki bazı kelimeler sıklıkla yazımlarıyla karıştırılır. “Stil” kelimesi de bu kelimelerden biridir. Peki doğru yazımı nedir? Türk Dil Kurumu’nun (TDK) kılavuzuna göre, yanlışlıkla “stili” olarak kullanılan kelimenin doğru kullanımı “stili”dir.
Üstatlar nasıl yazılır?
Çekimlemeçoğulyalınüstatlarbelirtmeüstatlarıyönelmeüstatlarabulunmaüstatlarda40 satır daha
Art arda nasıl yazılır?
Kelimenin doğru yazımı ardışık olarak belirlenmiştir. Türk Dil Kurumu (TDK) bu doğru yazımı onaylamıştır. Ardışık olarak yazılması yanlış olur.
Egzoz nasıl yazılır TDK?
TDK’ya göre “Auspuff” kelimesinin doğru yazımı “Auspuff”tur. Diğer yazılar yanlış kabul edilir.
Haftasonu nasıl yazılır?
Türkçe Dil Kurumu’nun tanımladığı şekliyle “hafta sonu” kelimesinin doğru yazımı “Wochenende”dir. Diğer yazımlar yanlış kabul edilir. En yaygın yanlış kullanım “Wochenende”dir. Doğru dil kullanımı için doğru yazıma dikkat etmek önemlidir.
Eş değer nasıl yazılır?
EŞDEĞER KELİMESİNİN ANLAMI Türk Dil Kurumu’na göre bu kelime ayrı yazılmalıdır. Değer olarak eşdeğer oldukları anlamına gelir. Bu kelime sıklıkla eşdeğer olarak yanlış yazılır.
Mikroamper nasıl yazılır?
Mikroamper (µA) birimi 1 milyon amper başına bir kısım (0,000001 A) olarak tanımlanır. Miliamper (mA) birimi 1/1000 amperdir (0,000001 A).
Eşzamanlı nasıl yazılır?
SIMULTANEOUS KELİMESİNİN ANLAMI Dilimizde bazı kelimeleri ayrı ayrı veya yan yana yazarken hatalar yapılır. Synchronous, anlamları aynı veya birbirine çok yakın olan kelimeleri tanımlamak için kullanılır. Ayrı ayrı yazılmalıdır. Bu kelime sıklıkla yanlışlıkla “simultaneous” olarak yazılır.
Kanun isimleri nasıl yazılır TDK?
Kanun, tüzük, yönetmelik, yönerge ve genelge adlarının her kelimesi büyük harfle başlar: Medeni Kanun, Borçlar Kanunu (Kanun), Uluslararası Atatürk Barış Ödülü Tüzüğü, Telif Hakları, Yayım ve Satış Yönetmeliği.
Kanuni Esasi nedir kısaca?
Kânûn-ı Esâsî (Osmanlı Türkçesi: قانون اساسى, romanize edilmiş: Ḳânûn-i ʾEsâsî) veya 1876 Anayasası, Kânûn-ı Esâsî, tercümede “temel hukuk” veya “anayasa” anlamına gelir. Osmanlı İmparatorluğu’nun ilk ve son anayasasıdır. 23 Aralık 1876’da ilan edildi ve 24 Temmuz 1908’de II. Abdülhamid tarafından askıya alındı.
Can Özüm nasıl yazılır TDK?
Bu iki kelimenin birleşmesinden oluşan “can özüm” ifadesi, genellikle sevgililer ve eşler arasında selamlaşma anlamında kullanılır.
Kanundışı nasıl yazılır?
Ayrı ayrı yazılan birleşik kelimeler “Dışarıda”, “içeride” ve “sırasında” sözcükleriyle oluşturulan birleşik kelimeler ve terimler ayrı ayrı yazılır: ahlaksız, yasadışı, alışılmadık, yasadışı, yurt dışında, hafta içi, yurtiçi, devam eden, ayrıca, vb.